RECEPT: Zeleninová tortilla s jogurtovým dressingom

Plnená tortilla je skvelým tipom pre tých, ktorí sa rozhodli zdravo stravovať, ale príprave jedla nechcú venovať veľa času. Výhodou tohto receptu je, že si jogurtový dressing môžete pripraviť deň vopred a ušetriť ďalšie minúty navyše. Nemusíte nič zdĺhavo variť. Stačí opiecť tortilly, naplniť ich chutnou čerstvou zeleninou a vychutnať si ľahký obed.

 Doba prípravy: 30 minút   /   Náročnosť: ľahká   /   Množstvo: 2 porcie

Chrumkavá zeleninová tortilla s jogurtovým dressingom

Ingrediencie (2 plnené tortilly):

  • 2 pšeničné tortilly (alebo kukuričné)
  • pár listov hlávkového šalátu
  • 3 uhorky (nakladačky, môžete použiť aj šalátovú uhorku)
  • 2 menšie paradajky
  • 2 polievkové lyžice sterilizovanej kukurice

Jogurtový dressing:

  • 150 g bieleho jogurtu
  • 1 strúčik cesnaku
  • šťava z ¼ citróna
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Chrumkavá zeleninová tortilla s jogurtovým dressingom

Chrumkavá zeleninová tortilla s jogurtovým dressingom

Postup:

Recept je nenáročný, takže ho bez problémov zvládnu aj začiatočníci v kuchyni. Ako prvé očistíme zeleninu. Potom uhorky s paradajkami pokrájame na menšie kocky a šalát rukami natrháme na menšie časti. Nasleduje príprava dressingu. V miske zmiešame biely jogurt, roztlačený strúčik cesnaku, šťavu z citróna a dobre premiešame. Stačí dochutiť korením, soľou a dressing je hotový.

Tortilly opečieme z každej strany na panvici. Pri bezlepkovej variante receptu môžete použiť kukuričné tortilly, ktoré neobsahujú lepok. Jogurtovým dressingom potrieme celý povrch tortilly a do stredu poukladáme zeleninovú náplň. Placku potom opatrne stočíme a pred podávaním rozkrojíme na dve polovice.

Chrumkavá zeleninová tortilla s jogurtovým dressingom

Dobrú chuť!

Vedeli ste?

Tortilla je tenký, nekvasený chlieb, ktorý má tvar placky. Pravá mexická tortilla sa vyrába z kukuričnej múky, ale na slovenskom trhu sa zvyčajne objavujú pšeničné tortilly, vďaka ich dlhšej trvanlivosti. Zvyčajne sa táto mexická pochúťka zohreje v rúre alebo opečie na panvici a nakoniec naplní mäsom, syrom alebo zeleninou. Pre zdravšiu alternatívu plnených tortill môžete nahradiť majonézu bielym jogurtom alebo si vybrať celozrnnú či kukuričnú tortillu, ktorá je zároveň aj bezlepková.

Lucia Hausknechtová

Rada tvorím, rada fotím, rada varím. Pri príprave jedla je dovolené všetko, vznikajú nové chute a ja o tom rada píšem. A mám rada špenát, čo má rád málokto.

Komentovanie článku: