RECEPT: Hovädzie mäso s bylinkami | Výživovo.sk

RECEPT: Hovädzie mäso marinované v bylinkách

Počas letných mesiacov si môžeme dopriať nielen čerstvú zeleninu a ovocie z našich záhrad, ale aj čerstvé bylinky, ktoré vyčaria z obyčajného jedla niečo výnimočné. Stačí pár základných ingrediencií a veľká hrsť čerstvo natrhaných byliniek. Recept na prípravu Hovädzieho mäsa marinovaného v rozmaríne a oregane je jednoduchým tipom na to, ako môžete bylinkami spestriť akékoľvek jedlo.

Doba prípravy: 30 minút  /  Náročnosť: ľahká  /  Množstvo: 2 porcie

Hovädzie mäso marinované v bylinkách

Ingrediencie (2 porcie):

  • 300 g hovädzieho mäsa (sviečkovica)
  • 0,5 dcl olivového oleja
  • 2 vetvičky čerstvého rozmarínu
  • 5 čerstvých lístkov oregana
  • morská soľ
  • pomleté korenie 4 farieb
  • šťava z ½ citróna
  • 5 stredne veľkých zemiakov
  • cherry paradajky, paprika
  • petržlenová vňať

Postup:

Pri marinovaní je dôležité nechať mäso dostatočne dlhý čas v marináde, aby mohlo vsiaknuť všetky chute. Preto je najlepšie naložiť nakrájané plátky mäsa večer pred tým, než sa pustíme do jeho pečenia.

Na bylinkovú marinádu budeme potrebovať olivový olej, čerstvý rozmarín, oregano, morskú soľ, korenie 4 farieb a šťavu z polovice citróna. Všetky ingrediencie dobre premiešame a zmiešame s nakrájanými plátkami sviečkovice. To, či zvolíte hrubšie alebo tenšie pláty mäsa je na vás. Takto necháme mäso v chladničke marinovať celú noc.

Po marinovaní je mäso jemnejšie a na grile alebo panvici bude hotové o dosť skôr ako bez marinovania. Na panvicu už olej nepridávame, mäso opečieme z každej strany, aby sa dobre prepieklo.

Ako prílohu môžeme podávať opekané zemiaky s grilovanou zeleninou. Dozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou a chutný obed je hotový.

Dobrú chuť!

Hovädzie mäso marinované v bylinkách

Hovädzie mäso marinované v bylinkách

Vedeli ste, že?

Mnoho ľudí prechodom na zdravú stravu vyradia zo svojho jedálnička bravčové aj hovädzie mäso. Naša strava by však mala byť pestrá a to platí aj pri výbere tejto suroviny. Kvalitné hovädzie mäso, ako napríklad sviečkovica, má vysoký obsah bielkovín a je vynikajúcim zdrojom vitamínu B12 a B6. Tento druh mäsa obsahuje aj veľké množstvo zinku a železa, ktoré zabezpečuje vznik nových červených krviniek.

Lucia Hausknechtová

Rada tvorím, rada fotím, rada varím. Pri príprave jedla je dovolené všetko, vznikajú nové chute a ja o tom rada píšem. A mám rada špenát, čo má rád málokto.

Lucia Hausknechtová

Rada tvorím, rada fotím, rada varím. Pri príprave jedla je dovolené všetko, vznikajú nové chute a ja o tom rada píšem. A mám rada špenát, čo má rád málokto.

Komentovanie článku: