RECEPT: Brusnicové RAW guľky s orieškami

Stráviť hodiny týždenne v kuchyni pečením alebo varením môže byť pre niektorých ľudí oddych, no pre iných nočnou morou. Ak obľubujete jednoduché a rýchle jedlá, pri ktorých nemusíte zapínať rúru alebo sporák, brusnicové RAW guľky s orieškami sú pre vás to pravé. Okrem toho neobsahujú žiadnu múku a sladkú chuť im dodávajú zdravé brusnice a domáci med.

 

Doba prípravy: 20 minút   /   Náročnosť: ľahká  /   Množstvo: 8 guliek  /  Cena: 2 € za 8 guliek

Brusnicové RAW guľky s orieškami

Ingrediencie:

  • 50 g pomletých vlašských orechov
  • 8 celých lieskovcov
  • 50 g sušených brusníc
  • 1 polievková lyžica medu
  • 1 čajová lyžička kakaa
  • 50 g strúhaného kokosu na obaľovanie

Brusnicové RAW guľky s orieškami

Postup:

1) Sušené brusnice, pomleté vlašské orechy, med a kakao spoločne rozmixujeme na polotuhú zmes.

2) Lieskovce opražíme na panvici a potom ich pošúchame v čistej utierke, čím sa zbavíme horkej šupky. Potom lieskovce poobaľujeme pripravenou zmesou a vytvarujeme z nich guľky.

3) Nakoniec guľky obalíme v strúhanom kokose a dáme na 6 hodín do chladničky stuhnúť.

Brusnicové RAW guľky s orieškami

Vedeli ste?

Pojem RAW food nie je už v dnešnej dobe neznámym výrazom. Jedná sa o druh stravovania, ktorý zahŕňa len surové potraviny, ktoré neprešli tepelnou úpravou. Väčšinu jedálnička tvorí ovocie, zelenina a rôzne oriešky či semienka.

Podľa prívržencov tohto stravovania je hlavným dôvodom konzumácie čisto surovej stravy ten, že počas varenia sa mení štruktúra jedla a ľudský organizmus nie je stavaný na tepelne upravené potraviny. Tým sa oslabuje imunitný systém človeka a môžu vznikať rôzne ochorenia. Z pohľadu odporcov je tento druh stravovania nevyvážený a dlhodobo neposkytuje dostatočné množstvo vitamínov a minerálov, ktoré potrebuje naše telo na správne fungovanie.

    Lucia Hausknechtová

    Rada tvorím, rada fotím, rada varím. Pri príprave jedla je dovolené všetko, vznikajú nové chute a ja o tom rada píšem. A mám rada špenát, čo má rád málokto.

    Komentovanie článku: