Tvarohová nátierka s reďkovkou | Výživovo.sk

RECEPT: Tvarohová nátierka s reďkovkou

Zdravé raňajky môžu vyzerať aj inak než ovsená kaša s ovocím. Nie každý obľubuje sladké raňajky, a preto sú zdravé nátierky výbornou alternatívou za tradičné vločky. Ani tu sa hranice nekladú, primiešať si do nich môžete čokoľvek čo máte radi. Napríklad mrkvu či reďkovku ako v našom recepte na tvarohovú nátierku.

 

Doba prípravy: 20 minút   /   Náročnosť: ľahká  /   Množstvo: 2 porcie /  Cena: 1,80 €

Tvarohová nátierka s reďkovkou

Ingrediencie:

  • 200 g hrudkovitého tvarohu
  • ½ cibule
  • ½ strúčiku cesnaku
  • reďkovka (6 – 8 kúskov)
  • 1 mrkva
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Tvarohová nátierka s reďkovkou

Postup:

1) Najskôr umyjeme a očistíme všetku zeleninu. Cibuľu pokrájame na drobno, mrkvu postrúhame na jemnom strúhadle a reďkovky nakrájame na malé kocky.

2) V miske potom rozmiešame hrudkovitý tvaroh.

3) K tvarohu pridáme cibuľu, mrkvu, reďkovky a prelisovanú polovicu strúčiku cesnaku.

4) Podľa chuti pridáme soľ a mleté čierne korenie.

5) Tvarohová nátierka s reďkovkou najlepšie chutí na chrumkavej celozrnnej bagete s čerstvým šalátom.

Tvarohová nátierka s reďkovkou

Vedeli ste, že?

Jeden z prvých jarných druhov zeleniny, ktoré v záhrade môžeme nájsť je červená reďkovka. Jej guľatý tvar a výrazná farba koreňa dokáže spestriť každé jedlo. Táto obľúbená zelenina v sebe ukrýva veľké množstvo vitamínu C, ktorý patrí medzi známe antioxidanty a výrazne posilňuje imunitný systém človeka. Z minerálnych látok reďkovka obsahuje vápnik, draslík, horčík alebo selén, ktorý znižuje riziko vzniku srdcových chorôb a pomáha správnemu fungovaniu imunitného systému.

Horká až pikantná chuť reďkovky je spôsobená horčičnými olejmi, ktoré pôsobia antibakteriálne a ničia plesne na sliznici podnebia. Medzi ďalšie pozitívne účinky konzumácie reďkovky patria aj uvoľňovanie hlienov, zmiernenie pálenia záhy alebo znižovanie hladiny zlého cholesterolu.

5/5 - (1 vote)

Lucia Hausknechtová

Rada tvorím, rada fotím, rada varím. Pri príprave jedla je dovolené všetko, vznikajú nové chute a ja o tom rada píšem. A mám rada špenát, čo má rád málokto.

Komentovanie článku: