RECEPT: Pečené zemiaky s mozzarellou

Jedlo by malo nielen dobre chutiť, ale aj dobre vyzerať. Pečené zemiaky s mozzarellou sú skvelým spojením kvalitných surovín, ktoré nielen vyzerajú, ale aj chutia vynikajúco. Okrem toho, tento jednoduchý recept zvládne aj začiatočník v kuchyni a aj neskúsený kuchár môže prekvapiť a pri servírovaní okúzliť.

 

Doba prípravy: 45 minút   /   Náročnosť: ľahká  /   Množstvo: 2 porcie  /  Cena: 1,40 € porcia

Pečené zemiaky s mozzarellou

Ingrediencie:

  • 4 zemiaky
  • 2 paradajky
  • 220 g syra mozzarella
  • 6 plátkov šunky prosciutto
  • mleté čierne korenie
  • petržlenová vňať alebo rukola

Pečené zemiaky s mozzarellou

Postup:

1) Ako prvé zemiaky očistíme a dáme ich variť do vriacej vody na 10 minút. Takto predvarené zemiaky sa v rúre rýchlejšie pripravia. Potom ich scedíme a pokrájame na približne 8 mm plátky.

2) Ďalej už len ukladáme jednotlivé ingrediencie na seba. Prvú vrstvu tvorí zemiak, na neho položíme polovicu jedného plátka šunky prosciutto, potom 0,5 cm plátok syra mozzarella, zemiak, druhú polovicu šunky prosciutto, paradajku, zemiak a na vrch ešte plátok syra.

3) Okoreníme mletým čiernym korením, spojíme špáradlom a dáme do vopred vyhriatej rúry pri 180 stupňoch na 20 – 25 minút. Najchutnejšie sú ešte teplé, po upečení dozdobené čerstvou vňaťou alebo rukolou.

Pečené zemiaky s mozzarellou

Vedeli ste?

Taliansky syr mozzarella sa vyrába z byvolieho alebo kravského mlieka. Tento mäkký biely syr v tvare guličky má jemnú chuť, ktorá sa skvelo hodí do zeleninových šalátov. Medzi najznámejší patrí šalát Caprese s plátkami mozzarelly, paradajok a lístkami bazalky. Vďaka veľkému obsahu bielkovín je mozzarella vhodná nielen pri chudnutí, ale aj pre naberanie svalovej hmoty.

    Lucia Hausknechtová

    Rada tvorím, rada fotím, rada varím. Pri príprave jedla je dovolené všetko, vznikajú nové chute a ja o tom rada píšem. A mám rada špenát, čo má rád málokto.

    Komentovanie článku: